Seizoen 2012 ~ 2013

Maandag 14 januari 2013

Na een paar dagen vorst is de ijsbaan keurig en erg glad dicht gevroren en ligt er schitterend bij. De vooruitzichten zijn wel goed maar er wordt sneeuw verwacht!
In de nacht van maandag op dinsdag valt er een dik pak sneeuw en volgens de rayonhoofden is er voorlopig geen kans dat de ijsbaan open gaat. Het ijs is te dun om er met veegmachines op te gaan. Het sneeuwdek isoleert het ijs en het water eronder zorgt ervoor dat het ijs weer smelt.
Dinsdagmiddag wordt de beslissing genomen om te gaan sneeuwschuiven met een helikopter!!

Op woensdagmiddag heeft de helikopter sneeuw geruimd op de ijsbaan. Niet alle sneeuw kon hij wegkrijgen, een deel zat vastgevroren aan het ijs. Wel is de bovenste laag nu weg, zodat we hopen dat we wat meer ijsaangroei krijgen gedurende de komende dagen en nachten. Het is nog erg onzeker wanneer we open kunnen gaan; het zou best wel zondag of maandag kunnen worden.

IJsclub “De Hoeken” in de media

Er zijn nogal wat opnames gemaakt. In Vandaag de Vrijdag vanmorgen is een leuke reportage te zien.Verder heeft onze sponsor Herman Hanselaar van S.F. Studio in Ochten een film gemaakt en op YouTube geplaatst. “Film S.F. Studio”
Ook heeft Foto Bouwhuis ook een leuke reportage op YouTube geplaatst. “Foto Bouwhuis” Jan Bouwhuis heeft ook de foto’s voor De Gelderlander gemaakt.
De vooruitzichten voor openen van het ijs zijn niet erg hoopvol. Vannacht heeft het nauwelijks gevroren (- 3 oC). We hebben echt een paar nachten met meer dan 10 graden vorst nodig. We durven nog geen enkele voorspelling te doen.

Donderdag 24 januari, 22.00 uur

Vanavond heeft onze geweldige veegploeg geprobeerd een gedeelte van de ijsbaan schoon te krijgen. In eerste instantie leek het erop dat dit succesvol zou zijn, na een tijdje bleek dit niet het geval. Het ijs is te dun om voor de inval van de dooi nog op te kunnen schaatsen. Wij hopen natuurlijk dat het na de dooi weer gaat vriezen en wij u alsnog de kans op een mooie ijsbaan kunnen bieden.

Uiteindelijk is het dit seizoen niet gelukt om nog open te gaan met de ijsbaan.

Reacties zijn gesloten.